13-годишните хандбалисти от Кубрат - вицешампиони на България
13-годишните хандбалисти от Кубрат - вицешампиони на България / Павлин Коджахристов

Хандбалистите от клуб „Кубрат" до 13-годишна възраст спечелиха вицешампионската титла на страната в своята възрастова група.

Момчетата на Стефан Калинов извоюваха 3 от 3 възможни победи в предварителните групи на финалите на първенството в Бургас през уикенда. На полуфинала отстраниха „Спартак"-Варна, а на финала играха срещу домакините от „Фрегата"-Бургас.

Получи се оспорван мач, с равностойна игра и много обрати - разказа на „Дарик" треньорът на вицешампионите Стефан Калинов. Крайният резултат е 29:25 за бургазлии.

Освен купата за второто място и сребърните медали, тимът на „Кубрат" носи в родния си град и още награди. В излъчената от специалисти от Федерацията по хандбал идеална седмица двама от най-добрите са от Кубрат и имат специални призове за това. Идиз Ниязиев - най-добрия десен гард, Мирослав Ивов е най-доброто ляво крило, освен това е обявен и за най-полезен за отбора си играч. Виктор Кадинов пък получил награда за най-малък участник в шампионата, през ноември той навършва 11 години.

Момчетата на Стефан Калинов за втора поредна година са вицешампиони на страната.

Хандбалът има традиции в Кубрат, градът има шампиони във всички възрастови групи, през годините 30 човека от Кубрат са завършили треньорски профил хандбал. Местните хандбалисти обаче нямат спортна зала, в която да тренират, през лятото малките спортисти се готвят за състезания на игрището, известно сред кубратчани като "Септемврийче", а през зимата в салона на ОУ"Христо Смирненски"-Кубрат.