11 млади висшисти В Търговище започват работа по програма „Старт на кариерата
11 млади висшисти В Търговище започват работа по програма „Старт на кариерата / DarikNews.bg, архив
11 млади висшисти В Търговище започват работа по програма „Старт на кариерата"
55496
11 млади висшисти В Търговище започват работа по програма „Старт на кариерата"
  • 11 млади висшисти В Търговище започват работа по програма „Старт на кариерата"

11 висшисти ненавършили 29 години ще започнат работа по програма „Старт на кариерата" в Търговищка област. Това съобщи директорът на Бюрото по труда в Търговище Ивелин Димитров.

Програмата „Старт на кариерата" дава шанс на млади висшисти да започнат работа и да натрупат труд стаж и опит по своята специалност. Одобрените младежи ще получават от държавата заплата 400 лева в рамките на 9 месеца. За цялата страна са заявени общо 850 работни позиции.

В Търговищка област общините Омуртаг, Антоново, Попово и Опака са дали по една заявка по проекта, а община Търговище - две. Други две позиции е подала областната администрация. Специалисти търсят и териториалните поделения на различни изпълнителни агенции и ведомства в областта. Повечето от местата в областната и общинските администрации са за младежи, завършили стопански, правни, аграрни, урбанистични и педагогически науки, уточни Димитров. В поделенията на централните ведомства се търсят историци,  експерти по социални дейности и публична администрация, специалисти в областта на компютърните системи и технологии.

Крайният срок за подаване на документи за участие по програмата „Старт на кариерата" е 17 август.