Започва извозването на снега от централните русенски улици
Започва извозването на снега от централните русенски улици / netinfo
Затворени за движение за няколко часа ще бъдат основните улици в града. Реорганизацията на движението се налага заради извозването на снега с камиони, съобщават от общината.

Маршрутите на снегопочистващата техника са: по улица “Александровска” от паметника на Альоша до СОУ”Христо Ботев”; по улица “Борисова” от Централна жп гара до площад Свобода /екипът ще почисти и булевард “Бозвели”/. Третият маршрут започва от ОУ ”Братя Миладинови” по ул.”Тулча” - къстовището на „Олимп” - ул.”Чипровци” - ул. “Шипка” до кръстовището с бул.”Цар Освободител”. Снегът ще бъде извозен и от улица “Хан Крум” от кръстовището с Цар Освободител до ОДП – ул”.Константин Иречек” - ул.”Славянска” до площада пред Речна гара.

Снежната маса ще бъде разчистена и от улиците на кв. “Дружба” и трасето на масовия градски транспорт на кв. “Чародейка” и по улиците Мальовица и Доростол.

Служители на полицията ще осигуряват организацията на движението и неговото временно спиране в почистваните райони, за да може тежката техника да се придвижи нормално и да бъдат избегнати евентуални произшествия.

Община Русе апелира към гражданите, които са паркирали автомобили по оказаните маршрути, да разчистят превозните си средства от снега и по възможност да ги преместят извън трасетата на снегоизвозване.