Университетът кани на спортно първенство в парка
Университетът кани на спортно първенство в парка / снимка:РУ

 

Студентският съвет на Русенския университет и Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик” организират днес в Младежкия парк общинско първенство по приложни спортно-туристически дисциплини. Поводът е празника на град Русе. Организаторите очакват в 10 часа край „Вазата” да дойдат любители на велосипеда, на преодоляването на въжени препятствия и на ориентирането с карта и компас.

Възрастовите групи за участие са: момчета и момичета до 14 г., юноши  и девойки младша възраст до 16 г., юноши и девойки старша възраст до 18 г. и мъже и жени над 18 г. Победителие в отделните състезания придобиват право за участие в държавното първенство, което ще се състои през септември край язовир „Копринка”. Може да се участва и без специална предварителна подготовка, необходимо е добро физическо здраве и съблюдаване указанията на съдийския апарат.

Състезанията са част от инициативата  „Възраждане’ 1762”, с която Русенският университет отбелязва 250 годишнината от написването на  История славянобългарска и 200 години от  рождението на  Тонка Обретенова (Баба Тонка). Освен осигуреният за победителите награден фонд, ще има награди и от томбола, която ще се тегли с имената на всички участници, ще има и други приятни изненади.