Съдят бивш общински съветник от ДПС в Силистра
Съдят бивш общински съветник от ДПС в Силистра / netinfo

До края на юли в Силистра се очаква да започне процесът срещу бившия общински съветник Сунай Ремзи, обвинен в убийството на Марин Маринов преди две години.
Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Теодор Желев.

Тези дни Варненският апелативен съд потвърди ареста на 30-годишния Ремзи. По думите на Желев прокуратурата ще внесе в рамките на месец обвинителния акт за извършеното криминално престъпление.

Трупът на Марин Маринов, потомък на местен ромски клан, бе открит на 28 март 2007 година в заведение, собственост на Сунай Ремзи, който е бивш младежки лидер на ДПС в крайдунавския град и общински съветник от движението. Убитият е прострелян с ловно оръжие, тъй като убиецът му дължал пари. Ремзи е арестуван в Турция след международно издирване чрез Интерпол и е предаден на българските власти на 30 януари тази година.

Срещу Сунай Ремзи ще бъдат повдигнати две обвинения - за убийство и за незаконно притежаване на оръжие. По първото го очакват от 10 до 20 години затвор, а по второто - 6. Вероятно от присъдата ще бъде приспаднато времето на престой в турския затвор, смята Теодор Желев.