/ netinfo
Коледният дух изцяло завладя и жителите на Новград. В центъра на селото тържествено бяха запалени светлините на коледното дърво. Церемонията се организира за втора поредна година и за да споделят празничното настроение дойдоха почти всички жители на населеното място.

Коледно тържество за чуждестранните студенти от Русенския университет

Заедно с децата около елхата в очакване на Дядо Коледа бяха джуджетата Работливка и Мързеливко. С много песни и танци те посрещнаха белобрадия старец. Песните и стиховете на учениците от ОУ „Алеко Константинов“ внесоха допълнителен емоционален градус в навечерието на големия християнски празник.

Вълшебна коледна приказка разказаха деца, родители и педагози

За коледния си танц изпълнителите от „Shake the World“ с ръководител Деси Пламенова получиха бурни аплодисменти. Децата от Новград пуснаха своите писма с коледни желания в пощенската кутия на добрия старец. Деси Пламенова се обърна към Дядо Коледа с послание за здраве, щастие, мир и любов по света, подписано от жителите на Новград.

Той обеща, че ще го разпространи до всички хора с добри и щедри сърца, за да се сбъднат пожеланията в най-кратки срокове. По повод настъпването на коледните и новогодишните празници поздрав към новградчани отправи и кметът на селото Диана Копчева. Под светлините на грейналата елха тържеството продължи с много танци, песни и веселие. Не само децата, но и много възрастни си направиха снимка за спомен с Дядо Коледа и джуджетата.