Мъжът е бил осъден на 6 години затвор от властите в Румъния за трафик на хора
Властите работят по всички версии във връзка със случая с простреляната жена в Русе, като водещата е ревност.

Това съобщи на брифинг окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев. На 13 декември е подаден сигнал от майката на пострадалата за упражнено насилие на работното ѝ място. От полицията са уведомили Спешна медицинска помощ и са изпратени екипи.

Простреляха жена пред фризьорски салон в Русе

"Междрувремнно на мястото са пристигнали близки на жената, които са установили, че козметичното студио, в което тя работи е заключено и през един от прозорците са я видели в безпомощно състояние", заяви Георгиев.

Те са счупили едно от стъклата и са проникнали в помещението, за да ѝ окажат помощ. След пристиганенето на екипите тя е уведомила, че върху нея е упражнено насилие от мъжа, с когото живее на съпружески начала.

БТА

По думите му той е румънски гражданин на 46 години, пребиваващ в България. Пострадалата е намерена простреляна с огнестрелно оръжие със значителна кръвозагуба.

Премахнати са белезниците на ръцете ѝ и е откарана в болница, където е оперирана. В рамките на няколко часа извършителя е установен. Той е намерен в семеен автомобил и е установено, че е починал в резултат на задушаване от газове.

Разпитани са четирима свидетели и са назначени няколко експертизи, сред които съдебномедицинска, балистична и техническа.

Георгиев обясни, че от извършеното до момента разследване е установено, че няма никакви обстоятелства в престъплението да е участвало друго лице. В момента жената се намира в интензивно отделение и лекарите правят всичко възможно, за да спасят живота ѝ. От съжителството си с мъжа тя има две малолетни деца - на 11 и 10 години.

Откриха мъртъв криминално проявения румънец, прострелял жена в Русе

Извършени са проверки в Информационните системи на полицията и на прокуратурата, като е установено, че няма подавани сигнали от жената за домашно насилие. Не е осъждан в България, но през 2018 година в Окръжната прокуратура в Русе е изпълнена Европейска заповед за арест, издадена от властите в Румъния, където той е бил осъден на ефективно наказание - "лишаване от свобода" за срок от 6 години за извършен от него трафик на хора, като е пострадала румънска гражданка. Престъплението е извършено на територията на Италия.

След задържането му той е предаден на румънските власти, за да изтърпи наказанието си. "Тепърва ще се установява каква част от него е изтърпял и защо се е намирал на територията на България в този кратък срок", каза още Георгиев.

В автомобила, в който е намерен румънецът, е открит и пистолет с пълнител, в който е липсвал един от патроните, а на мястото на престъплението е намерена гилзата, с която е произведен изстрелът и отговаря на модела на намереното оръжение. Жената е била сама по време на извършеното престъпление.