Силистра се поклони пред паметта на Апостола
Силистра се поклони пред паметта на Апостола / Дарик радио - Силистра

С възпоменателна щафета и поклонение силистренци почетоха паметта на Васил Левски днес, по повод 138-годишнината от гибелта му. Точно в 11.30 часа започнаха възпоменателните прояви пред паметника на Апостола, построен преди 4 години от община Силистра и с даренията на 100 граждани.

За първи път лекоатлети от общинското спортно училище пробягаха щафетно над 200 -метровото пространство около паметника. Факти за почитта на българите и на силистренци към Левски припомни в словото си председателят на общинския съвет Александър Сабанов. Но, по думите му, „не това е най-важното, по-важно е, че признателна Силистра отново се е събрала, за да почете своя най-обичан политик, който не е управлявал държавата, но е водел към по-добро душите на онеправданите българи".

Десетките силистренци сведоха глави в минута мълчание под „погледа" на Апостола. Последва химнът „Мила, Родино!", изпълнен от градския духов оркестър.
Венци и цветя на признателност поднесоха представители на местната и на държавната власти, свещеници, политически партии, младежки организации, ученици и много граждани.