Русенският окръжен съд глоби с 300 лева топадвоката Марковски
Русенският окръжен съд глоби с 300 лева топадвоката Марковски / netinfo
Русенският окръжен съд /РОС/ наложи глоба от 300 лева на топадвоката Марин Марковски, който е защитник по делото за изнудване на управителя на “Търговска база” Камен Йосифов. Адвокат Марковски бе санкциониран, защото не е представил писмени доказателства за днешното му отсъствие в съдебната зала. С молба до РОС защитникът уведомява, че е възпрепятстван заради дела във Върховния касационен съд. Все пак делото бе отложено за 25 юни, заради отсъствието на адвокат Марковски и искането на двама от четиримата подсъдими за нови защитници.

Марин Марковски ще защитава общинския съветник и бивш лидер на СДС-Русе Тодор Бонев. Той е един от 4-мата обвиняеми по делото. На подсъдимата скамейка са изправени също Светлозар Илиев, Петко Петков и общинският съветник от “Северна лига” Цветан Стефанов – Гербера. Според обвинителния акт, от февруари до април 2004 година Камен Йосифов е бил принуждаван чрез “демонстриране на сила чрез присъствие на множество лица, свързани със силови групировки” и заплахи, да даде на Тодор Бонев 80 хиляди лева и да издаде като управител на “Търговска база” запис на заповед за 100 хиляди евро на Светлозар Илиев.

През октомври миналата година съдът постанови ефективни присъди на 4-мата. Те бяха отменени от Великотърновския апелативен съд, заради процесуални нарушения в хода на процеса. Делото сега започва отново.