Раздаването на хранителни помощи започва на 8 февруари
Раздаването на хранителни помощи започва на 8 февруари / dariknews, архив

На 8 февруари Българският Червен кръст започва раздаването на хранителни помощи по програмата за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Това съобщи координаторът на програмата за Русе Десислава Дивчева.

Раздавателният пункт остава същият, както през предходни години-бившият хлебозавод в Русе. Работното време ще е от 9 до 16 ч. Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане ще получат 10 вида хранителни продукти с общо тегло около 40 кг. – брашно, ориз, макаронени изделия, картофено пюре, гювеч, компот, конфитюр, месни консерви, захар и вафли.

Списъците на хората, които имат право на помощта се изготвят от АСП, като в тях са включени хора, които са получавали енергийни помощи за отоплителния сезон 2015-2016 г., семейства на първокласници през 2016 г., приемни родители, както и хора, получили аднократна помощ при бедствия. „Ако някой счита, че не присъства в списъка, а трябва, може да се обърне към агенцията.“, каза още Дивчева. Тя добави, че при получаването на продуктите е достатъчно да се  предостави единствено лична карта.