Обновиха пазар Олимп
Обновиха пазар Олимп / снимка:Община Русе

Инвестиция от 140 хил.лв от собствения си бюджет направи „Общински пазари“ ЕООД за реновиране на един от 11-те обекта, които стопанисва. Това е пазар „Олимп“ в русенския квартал „Здравец“. Резултатът от започналия през октомври 2012г. ремонт е 14 нови търговски маси и 9 модернизирани търговски павилиона. Те са изградени по всички изисквания на Българската агенция за безопасност на храните.

Освен, че са съобразени с всички норми, обновените търговски съоръжения са практични както за техните ползватели, така и за клиентите. Досегашните и привлечените нови наематели вече разполагат с топлоизолирани удобни помещения, с електрически ролетни щори, енергоспестяващо работно и автоматично нощно осветление, видеонаблюдение и безплатен безжичен интернет достъп.

Европейският профил на търговската площ се допълва и от специално изработените от „Общински пазари“ ЕООД съдове за разделно сметосъбиране. Не липсва и чешма, която вече се превърна в запазена марка на 11-те обекта, стопанисвани от дружеството. Реновирането на пазар „Олимп“ е довело до неколкократно повишаване на приходите от наем.