Областният управител извърши оглед на участък от пътя Новград - Джулюница - Пиперково
Областният управител извърши оглед на участък от пътя Новград - Джулюница - Пиперково / снимка:Областна администрация

Областният управител Венцислав Калчев инициира работна среща  в община Ценово по повод проблема с периодичното заливане и наводняване на пътя Новград -Джулюница - Пиперково. Участие взеха представителите на всички заинтересовани институции - Областно пътно управление, Община Ценово, кметският наместник на с. Джулюница.

Само преди около месец бе установено, че бордюрите в района на с. Джулюница са разрушени, а обилните валежи, високата растителност и непочистените от наноси канавки пречат на отводняването на някои участъци. На 12 юли след оглед на трасето, областният управител разпореди отговорните институции и заинтересовани страни да предприемат дейности по отстраняване на проблема.

Заедно със своите заместници Милена Хинкова и Айлян Карамехмедова, в присъствието на кмета на община Ценово Петър Петров, кметския наместник на с. Джулюница Георги Боянов, представители на ОПУ-Русе и на пътноподдържащата фирма, областният управител  провери на място състоянието на участъка и свършеното.

Проверката констатира, че всички предписания са били изпълнени - растителността в сервитута на пътя е изрязана, а техническите съоръжения за отводняване са почистени. Почистени са и изградените водостоци, които също ще благоприятстват оттичането на води от проблемния участък.