Немски актьори от Оснабрюк с постановка в Русе
Немски актьори от Оснабрюк с постановка в Русе / netinfo
Немски актьори от театъра в град Оснабрюк, Германия гостуват от днес до понеделник в Русе. Утре вечер от 18 часа те ще представят на Голямата сцена на Доходното здание своя спектакъл “Стар тъмносин Форд Ескорт” от младия талантлив драматург Дирк Лауке.

Той е роден през 1982г. в гр. Хале, Германия. Учи психология в Лайпциг, но изоставя това и от 2004г. следва драматургия в Университета по изкуствата в Берлин. За “Стар тъмносин Форд Ескорт” младият автор получава престижната награда “Клайст” за нова драматургия. Постановката на тази пиеса е негов дебют на театрална сцена.

След представлението утре ще има дискусия в Камерна зала по всякакви въпроси, които възникнат по повод немския театър в частност и немската култура като цяло. Заедно с директора Холгер Шултце, PR-a Зоня Цирклер и режисьора на “Стар тъмносин Форд Ескорт” Хенинг Бок, идват и три журналистки от различни специализирани издания за театър. Целта е в тях да се пише за Русенския театър и за гостуването на Оснабрюкския в Русе.

Тази вечер всички немски гости ще гледат спектакъла “Един български виц” от Иван Кулеков. На 17 февруари директорът на немския театър и директорът на Връзки с обществеността ще пътуват до София, където ще имат срещи с представители на различни културни институти и ще гледат избрани представления.