Международно биенале на изкуствата Картографски. Земята на художниците
Международно биенале на изкуствата Картографски. Земята на художниците / снимка:РХГ

Първото издание на Международното биенале на изкуствата "Картографски. Земята на художниците", Русе, България 2015 г., организирано от TRUICART EVENTS и Асоциация "Sculptor - sailor LaurentiuMacarie ", отправя покана за предварилно кандидатстване.

Целта на  изложбата е да събере на едно място художници от цял свят с техните произведения. Преди всичко в нея се поставя акцент върху творците от европейските страни.

Изложбата кани всички артисти да развият въображаем план, използвайки свои изразни средства, съвременни интерпретации на трансформации, структури, които променят картата на Европа в продължение на векове.

Независимо дали това е промяна на граници, или религиозно изменение, или дали носи политическо-идеологически характер, очертанието на картата на съдбата на човечеството е било и е в постоянна трансформация.

Художникът е може би най-реалният елемент на обществото, който успява да усети пулса на тези трансформации правилно.

В този контекст организаторите се обръщат към заинтересовани от проекта художници да представят свои творби,  адресирани към фигуративната или нефигуративната тема, от ренгенографската точност до идейно-културната метаморфоза на тяхната същност.

Авторите, които искат да се включат с техни произведения на визуалното изкуство, в първото издание на Международното биенале на изкуствата "Картографски. Земята на художниците", е необходимо да изпратят по-долу изброените документи за предварителна заявка на електронната пощаpenthesilea7000@yahoo.com:

1. Снимка на автора, резолюция 300 DPI, качество на печат.

2. 4 снимки на оригинални произведения на автора. Снимките трябва да са с резолюция 300 DPI, качество на печат, като се посочи: заглавие, размери, техника и година на всяка една работа. Журито ще реши дали да приеме една или повече творби.

3.  Биография: 150 думи (максимум), на английски

4. Информация за контакт: адрес, телефон, електронна поща, на английски

Крайният срок за предварителна заявка е 20 юни 2015.

След крайният срок, на селектираните от журито художници ще бъде предоставена подробна информация за таксите за участие, условията на договора и  други въпроси.

Българските творци няма да плащат такса участие, а само такса за каталог.

За контакт:

Ioana Truica – PR Manager TRUICART Events

e-mail: penthesilea7000@yahoo.com

Тел.: 0040 766 790 095