/ ThinkStock/Getty Images
Хванаха дрогиран шофьор без книжка в Русе, съобщиха от полицията.

Установиха шофьор без книжка в Русе

Служители на полицейския участък „Чародейка“ на 19 ноември, при извършена проверка на лек автомобил „Опел“ на ул. "Еленин връх", са установили като водач на превозното средство мъж на 36 години от Русе.

След гонка: Установиха дрогиран шофьор без книжка

В хода на проверката са се породили съмнения, че той е употребил алкохол или наркотични вещества, както и за други нарушения по ЗДВП. За съдействие е изпратен екип пътни полицаи, които да извършат съответните проверки и проби на мъжа.

Последвалата проверка с техническо средство за алкохол е показала отрицателен резултат, но пробата за наркотици е дала положителна реакция за употреба на метамфетамин.

След гонка: Задържаха надрусан шофьор с редица нарушения

При направени справки е изяснено още, че 36-годишният шофьор управлява колата с наложено наказание глоба, която не е платена в срока за доброволно плащане; шофира след като е лишен от свидетелство за управление на МПС по административен ред; а освен това лекият автомобил „Опел“, който управлява е спрян от движение.

За констатираните нарушения са му били съставени съответните актове, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство.