Експерти ще усъвършенстват обучението на деца със специални потребности
Експерти ще усъвършенстват обучението на деца със специални потребности / dariknews.bg

По инициатива на председателя на Постоянната комисия по образование и наука към Общинския съвет проф. Христо Белоев бe сформирана работна група за усъвършенстване образованието на деца със специфични образователни потребности в училищата на Община Русе. Идеята бе провокирана по време на редовното заседание на постоянната комисия, където бяха обсъдени някои проблеми, свързани с интегрирането на деца със специфични образователни потребности в общообразователните училища.

Работната група се състои от трима общински съветници (Сашо Нунев, Елка Симеонова и Вергилия Грънчарова) и трима експерти в областта на образованието – Енчо Енчев - директор на дирекция „Култура и образование“, Димитър Райнов – началник на Регионалния инспекторат по образование и Гинка Иванова – директор на Ресурсния център.

В рамките на един месец експертите ще предложат идеи, с които да бъде доразвита общинската образователна стратегия, в частта „осигуряване на равен достъп до образование и социална интеграция“, с цел утвърждаването и прилагането на вече съществуващи добри практики на работа с деца със специфични потребности и с родителската общност; повишаване квалификацията на учителите; създаване на програма за развиването на достъпна образователна и архитектурна среда.