Джипита настояват децата да останат в Могилино
Джипита настояват децата да останат в Могилино / netinfo
Събраните от благотворителни инициативи пари да се използват за построяване на защитени жилища отново в Могилино и там да се осигурява достъп на специалисти от различни здравни области. Това предлага Сдружението на русенските общопрактикуващи лекари.

В открито писмо до медиите джипитата заявяват, че децата отдавна са част от живота на село Могилино. Местните хора са милосърдни, състрадателни, внимателни и привързани към тях и са ги приели като част от семействата и живота си, макар че напоследък се правят други внушения.

Природата в района е прекрасна, климатичните условия - също. Децата вече са свикнали с всичко това и евентуалното им преместване би могло да им причини силен стрес и да повлече много други неподозирани сега проблеми. Семейните лекари от Русе и региона са силно смутени от начина, по който се представя състоянието на децата от дома в Могилино и от коментарите за полаганите за тях медицински грижи.

Ако има неблагополучия около децата, причина за тях не е селото, а много други обективни и сбективни фактори, се казва още в писмото