/ Областна администрация-Русе
Не се постигна съгласие за състава на Районната избирателна комисия по време на проведените по-рано през деня консултации за избор на членове на РИК в Русе за предстоящите на 4 април тази година избори за народни представители, съобщиха от Областна администрация.

За участие бяха поканени всички парламентарно представени партии и коалиции, както и тези, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.

В консултациите можеха да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 44-то Народно събрание. Поставените въпроси, по които не беше постигнато съгласие по време на заседанието, което беше водено от областния управител Галин Григоров и главния секретар на Областна администрация Симеон Иванов, ще бъдат отнесени към Централната избирателна комисия.

От там ще назначат състава на Районната избирателна комисия, като за всеки район това трябва да стане до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 12 февруари, включително.