/ БГНЕС
През следващата седмица всяка една от пожарните служби в област Разград ще отвори врати за граждани. Проявата е част от мероприятията на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” за отбелязване на Седмицата на пожарната безопасност, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят отблизо с ежедневието на служителите и пожарната техника. В Разград, Кубрат и Завет ще има и временни приемни за граждани с открити телефонни линии.

В рамките на Седмицата на пожарната безопасност огнеборците в Исперих ще покажат музейни експонати и въоръжение, свързани с историята на пожарното дело, а в читалището в Кубрат ще бъде организирана изложба с рисунки на малки художници. Предвидени са също беседи с деца за запознаване с ежедневието на огнеборците, срещи с членовете на отрядите по защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации и „Млад огнеборец“. Ще има още обучения на млади доброволци, демонстративни учения и занятия за гасене на пожари и извършване на аварийно-спасителни дейности, както и велопоход до местността „Пчелина“. 
По традиция, в навечерието на празника служителите на пожарната ще поднесат венци и цветя пред паметната плоча в село Каменово на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши сержант Стефан Димитров. 

Пожарната в Троян получи дрон като дарение от Общината

В първия ден от празничната за огнеборците седмица – на 12 септември, в двора на противопожарната служба в Разград ще бъдат наградени победителите в конкурса за рисунка "С очите си видях бедата", ще има и демонстрации. 
БТА