/ iStock/Getty Images
Щастлив съм, че помагам и съм полезен на хората, твърди 27-годишният Богослов Стоянов от Разград. Може би почти няма човек в Лудогорието, който да не е чувал за Боги, единствения коминочистач в региона.

Стотици са и тези, които са пипали младия мъж с преметната през рамо телена четка и цилиндър на главата за късмет. От началото на месеца той приема като своя мисия да подкрепя здравните специалисти в борбата срещу коронавируса и става доброволец в разградската болница.

Младият мъж заяви, че нито за миг не се е поколебал да вземе това решение. Казва, че желанието му да бъда полезен в тези тежки времена е по-силно от страха от заразата.

Общопрактикуващ лекар от Разград ще поема дежурства в COVID отделение (ВИДЕО)

Зад гърба си Богослов има опит като парамедик в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. "Обучен съм да оказвам първа долекарска помощ и дейностите, които върша сега не са ми непознати", обясни доброволецът. Той посочи, че работата му в болницата е по график, изпълнява всички задачи, които му възлагат лекарите и сестрите.

Призивът му към тези, които се колебаят дали да станат доброволци е да не се страхуват, защото по думите му само с общи усилия ще се победи този невидим враг.

През свободното си време Богослов продължава да чисти комини. Сезонът е такъв, че съм затрупан с поръчки, но не се оплаквам, успявам да съчетая работата си като доброволец и коминочистач, споделя Боги.

Коминочистачът-доброволец е пълен с енергия и амбиции и постоянно търси начини да докаже уменията си. Обича много да пее, свири на гайда. Той си е поставил за цел, ако има възможност да запише да учи медицина, за да може да продължи да помага на хората.
БТА