Мустафа Карадайъ ДПС
Мустафа Карадайъ ДПС / БГНЕС
В тези тревожни времена в България трябва да има силно ценностно евроатлантическо правителство. Това каза днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който участва във възпоменателния митинг-събор в местността Демир баба теке край Исперих. 

По думите му, ако една власт е вредна за държавата, тя не може да говори за политическа стабилност, а трябва да отстъпи, за да се създаде евроатлантическо ценностно мнозинство в страната и да има ясно и категорично управление. 

Председателят на ДПС смята, че в тези тревожни, кризисни и трудни времена трябва да има стабилност, ясна посока и цел на развитие.

Карадайъ: Готови сме за предсрочни избори


„Ако днес виждаме няколко кризи, за които говори и Европа и света, то за тези проблеми ние говорим от 2016 година. Ако днес Европа говори за продоволствена и енергийна сигурност, то решението на тези проблеми Европа търси чрез зелената икономика и чрез зелената енергия“, каза още Карадайъ. Той добави, че още през 2016 г. ДПС са извели в програмата си като приоритети за страната чистата, зелена икономика. „Чист въздух, чисти храни, чиста вода, чиста енергия казахме още тогава и, ако бяхме тръгнали по този път, днес щяхме да имаме по-висока продоволствена и енергийна сигурност“, посочи лидерът на ДПС.

По думите му днешната власт е много далече от проблемите и решаването им. „Затова, както през далечната 1989 г. под лидерството на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган се обединихме по пътя на достойнството, на свободата и на демокрацията, на развитието на нашата страна, така след 32 години трябва да кажем, че е дошло време да се обединим пак в името на демокрацията, свободата, достойнството, сигурността, стабилността, в името на мира“, допълни Карадайъ.

ДПС: Недопустимо е използване на език на омразата от лидера на „Възраждане“

Традиционният митинг-събор на Демир баба теке край Исперих е по повод майските събития от 1989 г. и възродителния процес. Тазгодишното събитие беше под надслов „Мир в страната – мир в света“. Освен председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, гости на събитието в местността Демир баба теке бяха ръководството на партията, народни представители, областни и общински лидери на партията, имаше и гости от чужбина. Сред гостите бяха също генералният консул на Турция в Бургас Сенем Гюзел и евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

В речите си участниците на възпоменателния митинг-събор акцентираха на борбата за правата и свободите, и за демокрацията.

Музикално-танцов спектакъл в началото на събитието представиха артистите от сцена „Назъм Хикмет“ при Театрално-музикалния център в Разград. Честването продължи с изпълнения на фолклорни групи от региона.
БТА