"Готови сме за предсрочни избори. България има нужда от евроатлантическо правителство". Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред препълнения с хиляди хора площада в Джебел. Той и ръководството на Движението уважиха празника на града 19 май.

На събитието присъстваха много гости от Турция, която на 19 май отбелязва Деня за възпоменание на Мустафа Кемал Ататюрк и чества празника на младежта и спорта.

"Тук, от този площад, трябва да заявим на много висок глас: готови сме за предсрочни парламентарни избори. В тези трудни времена след COVID кризата и войната в Украйна, в България трябва да има ценностно, хомогенно управление. Евроатлантическо правителство трябва да управлява България", категоричен бе Мустафа Карадайъ.

"България има нужда от евроатлантическо правителство. Българските граждани имат нужда от ясна посока на властта. Българският бизнес има нужда от ясно поведение на властта и от нейната подкрепа.
Българските граждани имат нужда от подкрепата на властта. А днес България няма такава власт", заяви още лидерът на ДПС. И подчерта: "Ние сме готови за предсрочни парламентарни избори, за да има ценностно евроатлантическо управление в България. За да има стабилност в България. За да можем да преодоляваме кризите. За да има помощ за бизнеса, за да има помощ за българските граждани".
БГНЕС