/ БТА
"Този кабинет е най-слабият от края на комунизма. Правителството по-скоро прилича на клуб по интереси". Това заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

"Властта, която оценява себе си като прекрасна, няма мерки за борба с кризите – това го казват и гражданите, казва го и бизнесът. План за възстановяване все още няма, независимо, че непрекъснато е в устата ви. Еврофондове все още няма в тези кризисни времена. От месец и половина, откакто имаме държавен бюджет, слушаме как трябва да го актуализираме. Кризите са факт – хората обедняват, инфлацията расте", подчерта Карадайъ и продължи:

"Мерки за борба с кризите няма, но има противоконституционни и противозаконни действия от сегашната власт. Впрочем такъв е зародишът на тази власт".

Според председателят на ДПС задкулисието е завладяло властта.

"Целта е завладяването и на независимите регулатори. Това е вашата власт", обърна се той към мнозинството.

Председателят на ДПС призова за разум, мъдрост и диалог между власт и опозиция, за възстановяване на нормалността в политиката, а това, според Карадайъ, става само с демократични инструменти. 
БГНЕС