Д-р Петър Тодоров – първият носител на приз „Хипократ”
Д-р Петър Тодоров – първият носител на приз „Хипократ” / Радка Минчева

Началникът на Неврологично отделение в МБАЛ“Св. Иван Рилски“ д-р Петър Тодоров е първият носител на новоучредената награда „Хипократ“, която се връчва за показан висок професионализъм и принос в развитието на лечебното заведение.

Призът бе връчен от изпълнителния директор на разградската болница д-р Марин Керчев снощи на тържественото отбелязване на 19 октомври, Деня на българския лекар.

Преди това д-р Керчев направи равносметка на реализираното през изтеклите 8 месеца от ръководството на Съвета на директорите. Той анонсира, че за следващата година е поставена амбициозна програма, която ще се изпълни с помощта и подкрепата на всички работещи в лечебното заведение.

Д-р Керчев благодари за проявеното желание за промяна от всички, като им пожела Свети Иван Рилски Чудотворец да ги съпътства и закриля по трудния, но благороден път на медицинската професия.

Комисията по оценка и развитие на лечено-диагностичния процес към МБАЛ „Свети Иван Рилски” – Разград на свое заседание е взела решение да връчи приз, който носи името Хипократ, съобщи д-р Марин Керчев. в развитието на лечебното заведение.

Първият носител на ръчно изработения позлатен приз „Хипократ” е д-р Петър Тодоров. Ръководеното от него отделение работи професионално, има отлични финансови резултати и перспектива в своето развитие, добави още д-р Керчев. Неврологично отделение е предложено за преминаване в по-високо трето ниво на компетентност, очаква се одобрението от страна на Министерстовото на здравеопазването, стана ясно още от изпълнителния директор. Д-р Керчев пожела на д-р Тодоров още дълги години на живот и здраве, и да предаде опита си на младите колеги.

От своя страна д-р Тодоров благодари за оказаната чест. Сподели, че приема приза  като морална награда, макар и в края на трудовия му стаж и е признание за  полаганите усилия от целия екип на отделението. Неврологично отделение е дълги години с много добри резултати, но едва сега се забеляза това, каза още д-р Петър Тодоров. Той благодари на д-р Керчев и на комисията за оценката.

Др Петър Тодоров  първият носител на приз Хипократ
netinfo