Четвъртокласник победи батко си и още 25 конкуренти в „Spelling Bee“
Четвъртокласник победи батко си и още 25 конкуренти в „Spelling Bee“ / netinfo
Четвъртокласник победи 26 предимно по-големи от него конкуренти в училищния кръг на състезанието по спелуване на английски език, сред съперниците на Корай Хамдиев бе и брат му – шестокласникът  Мерт. Победителят и неговият подгласник от надпреварата „Spelling Bee“ в ОУ“Васил Левски“-Разград Васил Калчев ще представят училището си в регионалния кръг, който ще е в Разград на 1 април.
Жури в състезанието, в което участваха 27 ученика от 4 до 7 клас, бяха учителят от ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ Люис Колинс и учителката по английски език в ОУ“Васил Левски“ Цветанка Пенчева. В публиката, подкрепяща с ръкопляскания всеки от участниците бяха директорът на  училището Диана Първанова, родители и приятели на участниците.
Състезателите са имали списък с 500 думи, по който да се подготвят за надпреварата, целта е на представят пред журито буква по буква как се пише думата, която им се е паднала. Отпадат при първа грешка.
Още в първия кръг днес отпаднаха 4 деца, във втория - 3, в третия - 4, във всеки следващ кръг оставаха все по-малко участници, докато се стигна до десетия, когато на финалната права останаха три момчета – Корай от 4“б“, Момчил – от 5“г“ и Васил от 6“г“. Момчил сгреши спелуването на думата, която му се падна и до финала стигнаха Корай и Васил. В тази част от надпреварата правилата се променят, като когато единият състезател сгреши, другият има право да даде свой вариант за спелуване на същата дума. Точно това се случи още при втората дума, Васил не успя да каже правилно как се спелува думата „анаконда“, а четвъртокласникът Корай бе точен в отговора си, до пълната победа му остана само една дума, падна се „жилетка“ и състезанието свърши.
За победителите имаше подаръци – книги, свързани с обучението им на английски език, а за всички - гривнички с логото на „Spelling Bee“ и сертификати за участие в състезанието. 

Четвъртокласник победи батко си и още 25 конкуренти в Spelling Bee
netinfo

Четвъртокласник победи батко си и още 25 конкуренти в Spelling Bee
netinfo

Четвъртокласник победи батко си и още 25 конкуренти в Spelling Bee
netinfo

Четвъртокласник победи батко си и още 25 конкуренти в Spelling Bee
netinfo