Айхан Хашимов влиза в ръководството на НСОРБ
Айхан Хашимов влиза в ръководството на НСОРБ / Радка Минчева, архив

Кметът на Лозница Айхан Хашимов е сред номинираните за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България. Това съобщи кметът на Разград – д-р Валентин Василев след Регионално делегатско заседание за Северен Централен район. Форумът се е провел миналата седмица в Русе – уточни Василев. На него са определени тримата представители на региона в управата на кметското сдружение, освен Хашимов, това са кметовете на Русе Пламен Стоилов и на Велико Търново Даниел Панов.

Всеки регион за развитие се представлява в Управителния съвет от трима кметове, в предходния мандат представител на Лудогорието в 21-членния ръководен орган беше кметът на Разград Денчо Бояджиев.

Съставът на новия Управителен съвет на НСОРБ мандат 2015-2019 г. ще бъде утвърден на първото  Общо събрание на НСОРБ на 23-24 февруари.

В момента Айхан Хашимов е след най-дългогодишните градоначалници в страната, миналия октомври започна четвъртия му мандат. Той е и сред най-младите общински кметове в страната, когато встъпи в длъжност, бе на 27 години.