/ / iStock/Getty Images
Част от главния булевард „България“ в Смолян ще бъде затворен днес следобед, заради провеждане на веломаратон.

Движението на всички моторни превозни средства ще бъде спряно от кръговото на кръстовището при Регионална дирекция „Гранична полиция“ до кръстовището с ул. „Дичо Петров”, както и на бул. „България” с ул. „Хан Пресиян” и ул. „Кольо Шишманов” - мостът на пешеходната зона пред бившето Кино „Дружба“. Ограничението ще бъде в сила от 15.30 ч. до приключване на маратона, става ясно от издадената заповед за временно ограничение на движението от кмета на Община Смолян Николай Мелемов.

Посоченият обходен маршрут за участниците в движението е през ул. „Родопи” - ул. „Белия камък” (кръстовището пред EVN) ГПК - ул. „Миньорска”, ул. „Първи май” - ул. „Невястата“. Масовият градски транспорт ще пътува без корекции по маршрута.

Организатор на веломаратона е Община Смолян, а поводът е годишната кампания за устойчива градска мобилност, която е част от Европейска седмица на мобилността. След приключване на веломаратона децата от града и всички желаещи граждани ще имат възможност да видят и научат любопитни факти за устройството и ползите на електрическия автомобил от експерт в Община Смолян.

Сборният пункт за участниците в мероприятието е на пешеходния мост в стария център (до бившето кино „Дружба“).