Задържаха четирима мъже за изготвяне на фалшиви шофьорски книжки
Задържаха четирима мъже за изготвяне на фалшиви шофьорски книжки / vesti.bg архив

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми четирима мъже за изготвяне на фалшиви свидетелства за управление на МПС.

За извършител на престъплението е посочен 44-годишен пловдивчанин, а останалите трима – 45-годишен от Кричим и други двама от Пловдив – на 32 и 33 години, като подбудители и помагачи.

От Прокуратурата посочват, че на 6 и 7 април са извършени претърсвания на общо шест адреса, обитавани от четиримата обвиняеми на територията на Пловдив и Кричим.

При извършените обиски са иззети в оригинал три свидетелства за управление на МПС на български граждани и три талона за тях, които са били преправени. Те са били с  премахната горната част с истинските данни на притежателя и върху нея залепено фолио с личните данни на лицето, за което са предназначени. По същия начин са били изработени и три лични документа на чужди граждани, между които грък и испанец, и предстои да се установи предназначението им.

При претърсванията са иззети още компютри, фолио, принтер и други консумативи. Установено е, че една неистинска шофьорска книжка, заедно с талона, се е предлагала за около 1 500 лева, като четиримата са си разпределяли сумата. Дейността е била извършвана от началото на годината до момента.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия. Четиримата обвиняеми са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и предстои днес да бъде внесено искане в Районен съд-Пловдив за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.