ВМРО и БСП свалиха шефа на ОбС в Чепеларе, имал аморално поведение
ВМРО и БСП свалиха шефа на ОбС в Чепеларе, имал аморално поведение / Dariknews.bg

Общинският съвет в Чепеларе свали председателя си Банко Вуров. Предсрочното му освобождаване бе поискано от част от съветниците с мотиви, че е действал против интересите на община Чепеларе, че се опитва да определя начина на гласуване на съветниците и прилага манипулативен подход в отношенията си с тях. Това обясни съветничката от ВМРО Росица Черпокова.

Тя добави, че Буров не е предоставял в срок материалите за заседанията на местния парламент и е имал аморално поведение, за което срещу него има заведени дела. Той към момента е изключен от партия ГЕРБ, от която бе избран, и на практика не представлява интересите на нито една политическа сила.

От общо 12 присъстващи на днешното заседанието 7 съветници дадоха положителен вот за отстраняването на Буров, двама гласуваха „против", а трима се въздържаха от глас.  

За нов председател на Общинския съвет в Чепеларе бе избран дългогодишния съветник от БСП Симеон Сивков. Според сваления Банко Буров истинската причина за неговото отстраняване е политическа. Постигнато е коалиционно споразумение между съветниците от ВМРО и БСП, а като условие за това от ВМРО са поискали прекратяване на правомощията ми, коментира Банко Буров.