/ netinfo
Да остана здрав и да продължа да тренирам - такива са плановете ми за следващите години, каза в интервю за Дарик радио пловдивският състезател по карате киокошинкай Валери Димитров, който стана и спортист на годината за Пловдив. Той допълни, че иска да увлече след себе си по-млади състезатели, за да може да им предаде опита, който е натрупал.

Валери Димитров бе избран за спортист на Пловдив за 2018 г.

„Искам да продължа да работя и да се развивам в това, което правя. Да търся нови неща и да задълбавам“, коментира 18-кратният европейски шампион по карате.

На въпрос къде стоят българските състезатели по бойни изкуства в световен мащаб, Димитров припомни, че българската армия няма нито едно изгубено военно сражение и този дух българските бойци го носят в кръвта си.

Шампионът има две сериозни травми на коленете - скъсани връзки и менискус, последвани от операции, от които през годините той се е възстановил. Радвам се, че съм ги получил, докато правя нещо, което обичам, за съжаление много хора получават подобни травми при битови инциденти, каза още Валери Димитров.