/ Дарик, архив
Станислава Станева за протеста на розопроизводителите
97489
Станислава Станева за протеста на розопроизводителите
  • Станислава Станева за протеста на розопроизводителите
Розопроизводители от Стрелча искат тази година традиционният за града Празник на розата да бъде отменен, а вместо него да се проведе протестен митинг заради ниските изкупни цени на продукцията им. Предложение за това вече е отправено към местната община, съобщи пред Дарик секретарят Станислава Станева.

Компенсират розопроизводителите заради ниските изкупни цени

Недоволството ескалира в разгара на кампанията за прибиране на реколтата, след като тази пролет дестилериите предлагат по 1,80 - 2 лева на килограм рози.

Асфалтът за Карлово порозовя, производители изсипаха протестно продукцията си

Празникът на розата е планиран за 26 май. Ако недоволните осъществят намеренията си, той няма да се проведе за пръв път от 22 години насам.

Розопроизводители от Карловско излязоха на протест

Местните са възмутени от изявлението на земеделския министър Румен Порожанов, че едва сега обмисля създаването на Закон за розата – за него се говори от години и е трябвало отдавна да бъде обнародван, за да не се стига до критични ситуации като сегашната, смятат стрелчани.

Стана ясно, че местната община още миналата седмица е поискала официално от Комисията за защита на конкуренцията да направи проверка дали ниските изкупни цени са резултат от картел между преработватели.

Чуйте повече от Станислава Станева в аудиото