2018 г.: Добра за район Западен
2018 г.: Добра за район Западен / Дарик радио Пловдив
Три са големите проекти, които ще се реализират в района през 2019-та година
район Западен
100012
район Западен
  • район Западен
Три са големите проекти, които ще се реализират в „Западен“ през 2019-та година. Това съобщи в ефира на Дарик районният кмет Димитър Колев.

Първият е изграждането на многоетажния паркинг до Пещерско шосе за 3 милиона лева,  който ще е на четири етажа и ще е с капацитет от  150 места за автомобили.

Другият голям  проект е пътната връзка Коматево и Прослав. През тази година администрацията на „Западен“ изработи идейния проект, който е одобрен и съгласуван и предстоят отчуждителните процедури, обясни Колев. Очаква се същинските строителни дейности да стартират през 2019-та година. Трасето ще започва от ул. „Остромила“ и ще стига до ул.“Елена“ и ще бъде с дължина от 2 км.

Третият проект, чиято реализация е сред най-важните приоритети за кметът на „Западен“, е най-голямото залесяване в най-новата история на града.  На площ от 655 декара в следващите 5 години ще бъдат засадени дървета, предимно местни видове – явор, ясен, чинар, дъб, липа и върба. Територията обхваща пространството от Гребния канал, по река Марица, до Околовръстния път, помпените станции на ВиК и моста на река Първенецка.

Освен това, от „Западен“ ще акцентират и върху инфраструктурата на района- паркинги, тротоари и настилки.

Изминаващата 2018-та година Димитър Колев определи като "добра" за район „Западен“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.