/ iStock/Getty Images
19-годишен пловдивчанин и спътничката му са в болница, без опасност за живота, след претърпян пътен инцидент на булевард "Санкт Петербург" в Пловдив, съобщава NOVA.

Сигналът за произшествието е получен малко преди 20 ч на телефон 112. 

Водачът зад волана е с по-малко от 5-месечен стаж и е управлявал на автомобила на своя баща. Младият мъж не успял да овладее превозното следство при движение със скорост, несъобразена с условията на мократа пътна настилка и е самокатастрофирал в ограниченията от бетон покрай пътя.

Втора жертва на пътя в Сливен само за часове - моторист загина на място

При произшествието е пострадало и пътуващото с него 16-годишно момиче. Младежите са откарани за преглед в болнично заведение. 

На мястото на пътния инцидент са им направени тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отчели отрицателен резултат.

От полицията в Пловдив съветват по-младите водачите на пътя да бъдат изключително внимателни, когато шофират при мокра пътна настилка и отправят апел към родителите да бъдат отговорни и адекватно да преценят възможностите на децата си, когато им осигуряват достъп до управление на семейните автомобили.
NOVA