/ iStock/Getty Images
Втора жертва на пътя в Сливен само за часове днес.

В следобедните часове загина моторист, ударен от автомобил, недалеч от сградата на Техническия университет в града под Сините камъни, научи Dariknews.bg от свои източници в полицията. Човекът е издъхнал на място. Мъжът е на 55 години и е карал мотопед "Симсон".

"Въпреки засиленото полицейско присъствие на основните булеварди в град Сливен, в 15,20 часа днес е възникнало пътно произшествие на кръстовището между булевардите „Бургаско шосе” и „Илинденско въстание”, до Техническия университет. Лек автомобил „Пежо”, управляван от водач на 50 години, който се е движил от „Илинденско въстание” направо, в посока кв.”Стоян Заимов”, е ударил мотопед „Симсон”, управляван от мъж на 55 години, движещ се по бул.”Бургаско шосе”, уточни по-късно и говорителят на ОД МВР в града Първолета Мандинска. При произшествието е починал 55-годишният мотопедист.

На място има екипи на пътна полиция и експерти. Извършва се оглед и текат процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.

Само 4 часа по-рано загина възрастна жена, убита на пешеходна пътека.


Трагичният инцидент се разигра около 11.40 на бул. "Стефан Стамболов", в района на кръстовище между кварталите „Младост” и „Дружба”. Лек автомобил „Фолксваген Поло”, управляван от водач на 47 години, при ляв завой блъсна пресичащата по правилата 83-годишната пенсионерка.