/ netinfo
Голяма авария наложи спирането на тролеите в Пазарджик днес. Малко след 13:30 часа въздушно-контактната мрежа бе разкъсана на няколко места, в района на кръговото кръстовище на моста на река Марица. Екипи на дружеството се заеха веднага с отстраняването на щетите. Предполагаема причина за инцидента е извънгабаритен товар, който е преминал през града.

Практиката в тези случаи е транспортирането на извънгабаритни товари в рамките на града да се съгласува с електро транспортното дружество. Уточнява се денят, часът и трасето, по което ще пътува тежкият товар и подготвени служители съдействат за безпроблемното преминаване транспортното средство.

В дружеството обаче не са постъпили данни за предстоящо преминаване на извънгабаритен товар. Най-вероятно ще бъдат проверени камерите на кръстовището, за да се установи транспортното средство, причинило разкъсвнето на проводниците.


Екипите на „Тролейбусен транспорт - Пазарджик“ АД ще работят до отстраняването на аварията. Движението на тролейбусите ще бъде възстановено веднага след отстраняването на поредата.