Съветниците гласуват продажбата на „Мебелна къща”
Съветниците гласуват продажбата на „Мебелна къща” / netinfo
Пловдивският общински съвет ще гласува на днешната си сесия победителя от конкурса за продажба на „Мебелна къща”. Заради нищожна разлика от една точка между двама кандидат- купувачи от общо десет подали документи в конкурса, а именно „Стоянстрой” и „Инвестор”, Надзорният съвет на Агенцията за приватизация реши съветниците да определят печелевшият.

Рекордният брой играчи за “Мебелна къща” се обяснява с ключовото място на единствената сграда на дружеството. Тя се намира на Асеновградско шосе, на пътя към Пампорово, който е част от международен транспортен коридор. Земята под мебелния шоу- рум е държавна, но общината продава дяловете на дружеството.

Фирма "Инвестор" е предложила 4,5 млн. лв цена и 4,5 млн инвестиции, и Сариев, който оферирал 3, 2 млн лв кеш и баснословните 40 млн инвестиции.

Според членове на комисията, предложените от строителния предприемач вложения са нереалистични и целят единствено акумулиране на повече точки в класирането. Те припомниха, че Сариев вече има неизпълнени ангажименти към общината и дадоха пример с Марково тепе, което той препродаде, без да реализира многофункционалната обществена сграда, което бе условие за продажбата на терена.