/ Община Септември
Започна строителството на топлопроводите, които ще осигуряват естествено геотермално отопление с минерална вода за училищата, детските градини и някои обществени сгради в община Септември. Първата копка на мащабния проект бе направена вчера в село Ветрен дол.
 

Строят топлопроводи до обществени сгради в Община Септември
Община Септември

В него и съседното село Варвара ще бъде първият етап от строителството. Общата дължина на тръбата за тях е 1,5 км. Тя трябва да бъде готова в срок до 90 дни. След като се осигури топла вода до градините и училищата, по заявка могат да се правят отклонения и до частни домове, чиито стопани да се отопляват срещу заплащане на минимални такси за присъединяване.

Помощи за раждане, но само за родители минимум със средно образование предлагат в Септември

Кметът на Ветрен дол Димитър Христосков отбеляза по този повод, че проектът осъществява една петдесетгодишна мечта на местните хора – селото им да стане курортно. Има всички условия за това – планина, приятен климат, чист въздух, добра инфраструктура, а занапред ще може да се осигури и топла минерална вода.

Строителството ще бъде на общо пет етапа, включващи общинския център и по-малки селища, до които ще бъдат прокарани топлопроводи