Шест денонощия в ареста и 250 лв. за двама, обиждали полицаи
Шест денонощия в ареста и 250 лв. за двама, обиждали полицаи / снимка: dariknews.bg

Заради хулигански прояви двама мъже от Смолянско отнесоха доста големи наказания. Единият пренощува 6 денонощия в ареста, а друг бе глобен с 250 лв., съобщиха от полицията.

С решение на Златоградския районен съд за проява на дребно хулиганство е наложено административно наказание “задържане в структурно звено на МВР” за срок от шест денонощия на 42-годишен мъж от неделинското село Еленка. Санкцията е заради оскърбително отношение към органите на реда.

В събота вечерта е получен сигнал за нарушение на нощната тишина от силна музика в селото. Полицаите дошли на място и предупредили устно мъжа да спре музиката, но той отказал да изпълни разпореждането. Започнал да вика и да се държи оскърбително с униформените, отправил обиди и закани към съседи и изблъскал един от полицаите, заради което нарушителят бил задържан. Той обаче продължил да вика и отправя обидни думи към органите на реда.

С решение на Смолянския районен съд за проява на дребно хулиганство е наложено административно наказание “глоба” в размер на 250 лв. на 33-годишен смолянчанин. В събота, 12 юли, на бул. “България” в Смолян след употреба на алкохол, мъжът крещял и отправял обидни думи в и пред бара към служителите в заведението и към органите на реда. Той също категорично отказал да изпълни отправените му полицейски разпореждания.