Село се кани да бойкотира местните избори
Село се кани да бойкотира местните избори / freeimages.com

Жителите на смолянското село Дунево се канят да бойкотират местния вот, ако управниците продължават да бездействат и абдикират от проблемите им. Това става ясно от разпространено отворено писмо от живеещите в селото, което е само на километър от областния град. В него те описват 9 наболели проблема, сред които: липсата на автобус, заради което децата ходят пеш на училище, липса на канализация за обратни води, запълнен гробищен парк и лоша инфраструктура, за което се налага да носят и болни на ръце, тъй като линейките не достигат къщите в горната част на селото. В писмото се твърди още, че няма площадка за игри на децата и те са принудени да ритат топка между преминаващите автомобили в центъра на селото. Освен това си нямат и кметски наместник, както и помещение за гласуване, като това до сега правили в местен магазин.

Под писмото са се подписали 98 души, като се твърди, че към тях се присъединяват и тези, които имат вили и наследствени къщи в Дунево - 22 души.

Село се кани да бойкотира местните избори
netinfo
„В Дунево живеят постоянно 121 души, от тях 21 деца ходят на училище и детска градина. Общо: 121 души забравени от „царя", се казва още в писмото. То е адресирано до Областния управител, община Смолян, Общински съвет Смолян, депутатите от 22-ри Многомандатен район и до медиите. „Ходихме лично до всичките институции и повече от месец получаваме мълчание. Не получаваме отговор от никого", заявяват инициаторите на подписката.

Жителите на Дунево са категорични, че ако не им бъде обърнато внимание и не се вземат мерки за поставените от тях проблеми, в предстоящите местни избори ще се въздържат от гласуване.