Продължава делото за вакъфските имоти
Продължава делото за вакъфските имоти / снимка: Дарик радио Пловдив

Делото за 4-те имота в Пловдив, за които претенции има Главното мюфтийство, продължава днес от 10.00 часа. На последното заседание на 7-ми февруари, адвокатът на мюсюлманското вероизповедание Красимир Руев призова двама свидетели, които разказаха по собствени спомени къде са се намирали част от имотите в Пловдив, за които Главно мюфтийство претендира.

Заседанието бе прекъсвано два пъти, заради реплики на присъстващи в залата граждани, които бяха помолени да напуснат. В първия случай, един от хората репликира адвокат Руев, който помоли за тишина. Минути по-късно в залата влезе друг мъж, който се обърна към един от свидетелите с репликата: „Ей, мангал, недей да лъжеш!”.

За днешното заседание кметът на Пловдив Иван Тотев бе категоричен, че местната администрация има нови доказателства и е готова да защити собствеността си.

По информация на Дарик радио е възможно и по време на днешното заседание на има протестиращи фенове. Според източници пожелали анонимност има устна уговорка между привърженици на няколко отбора да се съберат пред съда, но няма да се организират официално.