Премахват преместваемите реклами по Главната
Премахват преместваемите реклами по Главната / dariknews.bg
Премахват преместваемите реклами по Главната
63408
Премахват преместваемите реклами по Главната
  • Премахват преместваемите реклами по Главната

Акция за премахване на подвижните реклами започва Общинският инспекторат в централна градска част. Според предписания от Националния институт за недвижимо културно наследство малките преместваеми рекламни пана са забранени по Главната и в Стария град. Само по пешеходната ул. „Александър I Батенберг" сме преброили над 30, съобщи в ефира на Дарик радио шефът на инспектората Владо Илиев. Акцията започва от днес. Собствениците на рекламите ще бъдат глобявани, но предстои да се реши точно с какви суми.

Успоредно с тези проверки служителите на общината и инспектората ще проверяват кои заведения по Главната спазват установените квадратни метри за своите маси и столове. Идеята на управата е едната част от улицата да е свободна за преминаване от пешеходци.

През миналата година са съставени над 1200 акта на обща стойност около 500 000 лева, съобщи още Илиев. Целта на "общинското ФБР" обаче не е да събира пари, а да контролира спазването на общинските наредби. По думите му най-честите нарушения са свързани с използваната площ на общински терени от заведенията, незаконната амбулантна търговия и лошо възстановените разкопани улици.