Пребиха скандално известен съдебен изпълнител
Пребиха скандално известен съдебен изпълнител / netinfo

Скандално известният пловдивски съдебен изпълнител Атанас Атанасов е с временна опасност за живота, след като е бил пребит снощи.

42-годишният мъж е бил нападнат около 18 часа вчера в двора на къщата му на ул. „Родопи” в центъра на Пловдив. Настанен е в КАРИЛ на Университетска болница „Св. Георги” с фрактура на черепа и опасност за живота. Съдебният изпълнител е претърпял тежка операция. Нападетелите са били един или двама, научи Дарик.  Данните за тях са оскъдни, защото Атанасов не е успял да каже много на съпругата си, която продължава да отказва коментар.

По случая е разпитван и пловдивчанина Стефан Митков, който през лятото обяви гладна стачка пред сградата на прокуратурата с искане да бъде заведено дело срещу Атанасов заради над 170 хил лева, които му дължи. Установено е, че Митков има алиби за времето, в което е извършено нападението. За разпит са били извикани и още двайсетина души.

Срещу пребития съдебен изпълнител се води дело в Районен съд – Пловдив за фалшифициране на подписите на адвокат Даниела Ангелова и едноличния търговец Бина Христова в документи за платени сметки съответно за 550 лв. и над 17 хил. лева. Назначена е тройна съдебно-счетоводна експертиза, която да установи авторът на подписите. Следващото заседание по процеса е насрочено за 25 февруари.