Пловдив прибира 8 млн.лв. за нов софийски боклук, 5 от тях отиват за Раковски
Пловдив прибира 8 млн.лв. за нов софийски боклук, 5 от тях отиват за Раковски / снимка : dariknews.bg

Срещу 8 млн. лева Пловдив ще приеме още 30 000 тона балирани софийски отпадъци на сметището в Цалапица.Това стана ясно след срещата между премиера Бойко Борисов и кметовете на Пловдив и Раковски Славчо Атанасов и Иван Антонов.

 5 милиона от парите ще бъдат преведени на Община Раковски за възстановяване на пътя Шишманци - Раковски - Екозавода, съобщи Славчо Атанасов.  Предложението трябва да бъде прието и гласувано от двата общински съвета - на Пловдив и на Раковски, и тогава между двете общини ще се подпише споразумение.

 Едва тогава държавата ще може да преведе парите директно и поотделно на двете администрации. Не смятам, че Пловдив е ощетен, защото от Раковски искат парите за възстановяване на инфраструктура, освен това заводът е на тяхна територия и е нормално да получат компенсации, каза още Славчо Атанасов.

Трите милиона, които Пловдив ще получи, ще се разходват за инфраструктурни проекти в града. Премиерът Борисов отново потвърди категорично, че Пловдив ще получи обещаните 26 милиона компенсации за приемането на 100 - те хиляди тона балирани софийски отпадъци, допълни още Славчо Атанасов.