Отново искаха оставката на Даниел Вълчев в Пазарджик
Отново искаха оставката на Даниел Вълчев в Пазарджик / netinfo
Над 500 учители от Пазарджик днес поискаха отново оставката на министъра на образованието Даниел Вълчев. Протестиращите учители от областния град заяиха, че обмислят да блокират магистрала „Тракия” в случай, че не бъдат изпълнени исканията им за 100-процентно увеличение на заплатите им.
„Учител равно на мизерия”,„Спрете с вашето високомерие и арогантност” и „Дайте ни парите, дайте ни заплати, хайде Вълчев драги, столът ти се клати” - бяха част от плакатите, които протестиращите носеха. „Поради що се срамиш да се наречеш даскал...” и ”Ще позволим ли на министър Вълчев да управлява българското образование като еднолична фирма?”, питаха от трибуната стачкуващи от различни училища в Пазарджишки регион, който избра Даниел Вълчев за депутат. Гина Кръстанова, синдикален лидер на учителите в Пазарджик, прочете обръщение към министъра на образованието и премиера и приветства присъстващите със заявката, че ще отстояват докрай исканията си.

По данни на синдикатите днес в региона стачкуват 65 училища и пет детски градини. Гладуващите педагози са двама, съобщи Стойчо Лазаров, съпредседател на стачния комитет. Очаква се броят на учителите, които ще обявят и гладна стачка в знак на протест срещу бездействието на Министерството на образованието да се увеличи, каза още Лазаров.