Осъдиха трима наркопласьори на затвор и глоби
Осъдиха трима наркопласьори на затвор и глоби / снимка: dariknews.bg

Пловдивският окръжен съд осъди на затвор и глоби трима наркопласьори.

Махмут Йълдъръм бе осъден на 10 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба от 100 000 лв. Сурай Джафер получи присъда от 8 години зад решетките при първоначален строг режим и глоба в размер на 70 000 лв.  Мариела Йълдъръм бе осъдена на 7 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и трябва също да плати глоба от 70 000 лв.

Тримата бяха признати за виновни в това, че на 6.11.2013 г. в гр. София, без надлежно разрешително, Махмут и Мариела Йълдъръм са държали с цел разпространение над 3,4 кг хероин на обща стойност близо 500 000 лв. и на същата дата в МОЛ „Галерия”-Пловдив са продали на Сурай Джафер почти половин килограм хероин на стойност 78 254,40 лв.

През 2013 г. Махмут Йълдъръм се запознал със Сурай Джафер, който се занимавал с разпространение на хероин на територията на гр. Пловдив. В началото на ноември 2013 г. Сурай Джафер се свързал с Махмут Йълдъръм и поискал последният да му донесе в гр. Пловдив около 500 грама хероин, който впоследствие Джафер да продаде на еднократни дози.

Около 12.00 часа на 06.11.2013 г. Махмут и Мариела Йълдъръм пристигнали в гр.Пловдив от София и отишли в МОЛ „Галерия”, където ги чакал Джафер. Срещата им била наблюдавани от служители на отдел „КП” при ОД на МВР в Пловдив, които имали информация, че ще се извърши предаване на наркотици.

След като четиримата се разделят в коридора на третия етаж, няколко полицейски служители се насочили към Сурай Джафер и го арестували, като при задържането Джафер хвърлил на земята червената торба с хероин, която носел. Останалите полицейски служители задържали семейство Йълдъръм, които в този момент се движели с ескалатора към паркинга.

При претърсване в дома им и открито останалото количество хероин.

Делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимите признават фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.