/ Thinkstockphotos
Окръжен съд-Пловдив взе най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо кипърския гражданин Димитрис Пирилис.
 
Гледат мярката на кипъреца, прегазил ром в Болярино

Магистратите приеха, че разследването по делото е в съвсем ранен етап и тепърва ще се изясняват важни въпроси за механизма на извършването му. Към момента са налице данни, че обвиняемият е нарушил правилата за движение и умишлено е умъртвил 30-годишен мъж.

От автотехническата експертиза и фотосите на местопрестъплението става ясно, че ударът между товарния автомобил, управляван от Пирилис, и пострадалия е настъпил в предната част на автомобила. Освен това има данни и за втори удар на местопроизшествието, при който е пострадал свидетел на случилото се.
 
Задържаха за 72 часа съучастниците на прегазения от кипъреца ром

Съдът счита, че е налице обосновано предположение за авторството на престъплението, в което Пирилис е обвинен. Повдигнато му е обвинение за това, че преди пет дни в землището на с. Болярино, област Пловдив, местност Крушака, при управление на товарен автомобил, марка Форд, модел „Рейнджър“, нарушил правилата за движение по пътищата и е допуснал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което умишлено е причинил смъртта  на 30-годишен ром. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.
 
Собственик на кравеферма уби крадец, влязъл в нивата му в Болярино (ВИДЕО)

Действително са налице данни за трайна уседналост на обвиняемия, той развива стопанска дейност, предоставя работни места и съществува малък риск да се укрие. Съдът счита, че при мярка, различна от „Задържане под стража“, съществува реална опасност от извършване на престъпление.
 
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 23-и май, от 10.00 часа.