Окръжeн съд-Пловдив ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 60-годишния Димитрис Пирилис, привлечен като обвиняем за причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие край пловдивското село Болярино.
 
Задържаха за 72 часа съучастниците на прегазения от кипъреца ром

Срещу кипърския гражданин е повдигнато обвинение за това, че през нощта на 11 срещу 12 май в землището на с. Болярино, местност Крушака, при управление на Форд "Рейнджър“ е нарушил правилата за движение по пътищата и допуснал пътен инцидент, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на 30-годишен мъж.
 
Собственик на кравеферма уби крадец, влязъл в нивата му в Болярино (ВИДЕО)
 

Неговият роднина Андреас, цитиран от „24 часа”, сподели, че Пирилис е бил полицай в родината си в продължение на 10 години. По думите на Андреас фермерът се е грижил за 4-ма по-малки братя в Кипър и помагал на майка си в отглеждането на картофи. "Родителите му се разведоха, когато той бе на 14 г. Димитракис не позна майчина обич", обясни Андреас.

В съдебната палата е и Таня, с която Димитракис живее от 10 г. на семейни начела. Тя заяви, че години наред апаши са крали от фермата. Прегазеният Петър Гаджанов от Белозем преди години задигнал 8 коня, за което е бил осъден на 7 г. затвор.