Окончателно: Иван Антонов от ГЕРБ е новият кмет на Раковски
Окончателно: Иван Антонов от ГЕРБ е новият кмет на Раковски / Dariknews

Иван Антонов от партия ГЕРБ е новият кмет на община Раковски. Това показват резултатите при на 100% обработени гласове, каза пред Дарик председателят на Общинската избирателна комисия Минка Гочева. От общо 10 946 гласували 6 303-ма са подкрепили Иван Антонов, а за издигнатия от Инициативен комитет и подкрепен от БСП и ДПС  Петър Антонов са гласували 4 350 души. Невалидните бюлетини са били около 340. Избирателната активност е била малко над 43%, добави Гочева.

 

Извънредните избори за кмет в Община Раковски се проведоха след смъртта на Франц Коков, който ръководеше града близо 10 години – от 1999 г. до месец октомври на 2008-а.

 

 Тази победа за мен първо е огромна отговорност, тъй като работата тепърва предстои и второ – не мога да

скрия, че е и голямо удовлетворение, защото хората от Община Раковски  доказаха, че искат промяна и че твърдо гледат “надясно” - каза новият кмет, минути след като му бе връчено решението на ОИК, с което го обявява за градоначалник.  

 

Първото нещо, което ще направя след празниците, е да съставя един работещ екип и да докарам в Общината парите по одобрените вече проекти - заяви Антонов. Това са проекти за ремонт на всички училища и детски градини,

ремонт на пътя Шишманци-Раковски и ремонт на 100 годшното читалище “Св. Св. Кирил и Мтодий” в квартал “Генерал Никоалево”, които са общо около 20 милиона лева, добави новоизбраният кмет.