Ново дясно обединение тръгва от Хисар
Ново дясно обединение тръгва от Хисар / netinfo

Нов опит за дясно обединение тръгна днес от Хисар, след като там ССД предложи на лидера на СДС Пламен Юруков конкретен проект за политическо споразумение. То предвижда общи действия за парламентарните избори на принципа на равнопоставеност и запазването на политическата автономия на партиите. Целта е до края на годината да започне преструктурирането и създаването на общи структури по места, заяви пред Дарик лидерът на ССД Пловдив арх. Атанас Недевски.

И Пламен Юруков, и Стефан Софиянски и проф. Миланов оцениха проекта за споразумение като първа реална крачка за създаването на нов десен субект, след сондажите и разговорите с девет партии и четири граждански сдружения. До две седмици споразумението може да бъде факт и това ще катализира процесите на дясно обединение, каза Стефан Софиянски. Най-късно до края на месеца Националният съвет на СДС ще разгледа проекта за споразумение, добави Юруков и се ангажира да го подкрепи с авторитета си на лидер.

Лидерите и на СДС, и на ССД се обединиха около идеята за издигане на нови лица по места чрез предварителни избори. Те могат и да не бъдат членове на някоя от десните партии, а да са интелектуалци или авторитети в местния бизнес, каза Юруков.