Новият зам.-кмет иска санкции за бъдещите инвеститори в кварталните игрища
Новият зам.-кмет иска санкции за бъдещите инвеститори в кварталните игрища / netinfo
Новият зам.-кмет иска санкции за бъдещите инвеститори в кварталните игрища
18919
Новият зам.-кмет иска санкции за бъдещите инвеститори в кварталните игрища
  • Новият зам.-кмет иска санкции за бъдещите инвеститори в кварталните игрища

При отдаването на кварталните игрища под наем или на концесия, трябва да има заложени санкции за бъдещите инвеститори, в случай, че си позволят да искат такси от ученици до 18 години. Това заяви в предаването Дарик кафе Георги Титюков, който от утре официално става седми заместник-кмет на Пловдив с ресор спорт и младежки дейности. Останалите граждани, които ще ползват спортните площадки, е редно да плащат, защото концесионерът, който ще вложи 100 хиляди лева, все пак трябва да си избие разходите, каза Титюков. Той припомни, че в миналия мандат опитът за отдаване на кварталните игрища се провали заради липса на интерес от бизнесмени, точно поради липсата на достатъчно приходоизточници.

Изграждане на 6 районни спортни центъра - във всеки от кварталите - ще бъде един от приоритетите на новия вице на Славчо Атанасов. Той призна, че до края на годината ще бъде с вързани ръце, тъй като бюджетът на Пловдив, в който са заложени около 1,8 млн. лева за спортни и младежки дейности, вече е приет. Сред първите му задачи ще бъде да обсъди с колегата си по европейските политики Ганчо Колаксъзов възможностите за кандидатстване по европроекти.

Какво планира  седмият заместник на Славчо Атанасов, който влиза на полувремето в отбора на кметската администрация  - чуйте от интервюто на Мария Троева и Митко Лишев.